❤ Laura Louice Elisabet Lundberg ❤

Ikväll blir det filmkväll med dessa brudar

 

Glad Påsk

 
 
Nu är de påsk och med de ska jag och Filip fara till petik och mysa, så med de kommer jag inte skriva på några dagar, men jag vill önska er en trevlig påsk och hoppas ni får de bra! eventuellt kommer ni kanske se några instagram foton så håll utkik på min instagram här på bloggen eller så kan ni ju alltid följa mig, @louicelundberg

Moment of weakness

Igår hade jag ett moment of weakness, jag föll in i rädsla över framtiden. Rädsla att göra fel val. Men så hade jag en stund i tystnad igår. Bara satt och lyssnade på lägenhetens egna ljud, funderade över mina val här i livet. De var då jag insåg att detta var de bästa jag kunde ha gjort. Följa min magkänsla. Och om jag känner medan jag studerar att de här är inget för mig så tar jag itur med det då. Jag kan inte vara rädd för framtiden för då kommer jag aldrig komma fram, aldrig utvecklas som människa. De här är bra för mig, jag behöver de här. 
 
De kommer att lösa sig alltihop, de vet jag nu.

Nervositet

Nu börjar jag blir nervös. snart är de dags, dags att sitta där i ett rum full med främmande människor för att skriva ett prov som räcker i flera timmar. Herregud vad ska jag ta mig till, jag vill inte göra provet längre.. fast jag har redan betalat de så jag måste, men jag vill inte.. de kommer inte att gå, åh herregud. Skulle kunna kissa ner mig av nervositeten.
 
Idag fick jag kallelsen till provet, vilken sal och vad man får ha med sig och vad som händer om man inte följer alla regler. De gjorde allt så mycket mer verkligare, jag menar visst vet jag att jag sak göra de och har vetat de länge men nu är de verkligen verkligt.
 
Jag vet inte vad jag ska göra, jag är alldeles för nervös för att plugga men jag måste ju göra de för att jag sak få en störa chans att klara det. Får lyssna på den här låten så att jag lugnar mig!

Håller tummarna

Nu har jag anmält mig intresserande för jobb, visserligen är det bara en dag men ändå. När man har varit arbetslös en längre tid är de dem små sakerna som räknas. Så nu hoppas jag verkligen på att jag får det, eftersom att de är på brännan också. Så håll tummarna nu för mig!

Annars då, vad händer i mitt liv? Jo just nu sitter jag på lernia/campus och pluggar till högskoleprovet, fast nu har jag rast. Men de går väl sådär jag har börjat känna, varför har jag gett mig in på de här..? De kommer gå skit, jag kommer få sämsta betyget på de..! Alltså lite panik kanske? Men som tur är de snart lång helg och då blir det att ta det lugnt, kanske fara ut i naturen och bara ligga ner på marken och låta solen skina på mig medan jag andas i takt med vindens sus. Kanske något sådant? Men nu tillbaka till stenhårt pluggande!


New and improved

 
 
från gammalt till nytt. För er som redan har varit inne på min blogg idag har säkert märkt lite nytt och fräscht på bloggen, Om inte uppdatera. Jag har nämligen jobbat med en ny blogg design (ovanligt i know) men nu började jag rent om från början. Och nu der den ut så här, väldigt nöjd. Sedan fixadee jag en ny blogg åt min syster så varför inte kolla in den, helenalv.blogg.se 
 
Jag kände att jag behövet något nytt och fräscht så att man blir taggat på att blogga. Så nu jäklar kommer de bloggas mer, hoppas jag. ^^
 
Ni får gärna kommentera vad ni tycker, vore jättekul att få veta andras åsikter om min blogg design. Även om ni har tips på något.

Frånvaro

Efter att ha varit frånvarande ett tag nu så är jag tillbaka, och saker ska jag berätta!

Först och främst är jag och Hanna de slugaste personerna som finns, jag bjöd över Monika och Bea på en middag för att Filip var i Stockholm. En vanlig mysig middag, trodde de! Men i själva verket så hade jag och Hanna kokat ihop en plan att överaska dem. Hon hade med sig världens bästa Donna och när Bea öppnade dörren så mötes hon av Donna. Hennes reaktion var de bästa, de ända hon sa var "NÄMEN" sedan poppade Hanna fram och reaktionen från Bea var densamma.

Vi hade en jätte mysig kväll med spel, tacos och påskmust. Man kunde haft mycket sämre. Jag tyckte de var jättekul att se Hanna, eftersom jag inte sett henne på ett väldigt bra tag. En hel kväll med dem bästa brudarna i världen, jag kan dö lycklig nu ;-)


Sedan har igår var jag så duktig att jag dammsög, skurade, dammtorkade, handdiskade (orkade inte vänta på diskmaskinen) lagade tacogratäng och tog ett varmt och långt bad. Väl behövt. Så nu intar jag helgen med lugn och ro, har inget jag måste göra och jag tänker inte planera in något sådant heller. Helgen kommer vara stressfri, de är bestämt. Men innan jag kan förklara denna dag som helg ska jag nu räkna matematik till klocka 13.45 sen blir de helg ^^


Ps. Håller på med en speciell sak just nu så ev. efter helgen kommer den synas på min blogg, håll utskick om ni vill veta för de kommer ingen uppdatering typ på Facebook. Puss


28

28 - Mina rädslor
 

Sista numret på den här listan, rädslor. Jag har många rädslor men tre saker som jag är fruktansvärt rädd för är Clowner, Myror och Fjärilar. Jag tycker dem är obehagliga man vet aldrig vars man har dem, om dem inte ska omvandlas till läskiga monster och äta upp mig? Men vet aldrig, de kan ske!

27

Det här får mig att gråta
 
 
Att cykla upp för en liten kulle på ettans växel och de blåser motvind så att de är trögt. Bokstavligen de går mig att gråta för de är vad jag gjorde på vägen hem idag. När jag kom hem så sparkade jag i snön och sa "Jävla fittsnö!" och avslutade med att spotta på den. Sedan tittar jag upp och grannen står och tittar på mig. Jag hälsar, går in och inser att jag har trappor kvar att gå uppför. När jag är uppe och hemma i lägenheten lägger jag mig på golvet och gråter av utmattning. 
 
Vind + Cykel + Snö = Ledsen Lollo

Diskriminering

 
 
Sitter och läser om diskriminering (inom jobbsökande och jobb i allmänhet) och vars gränser ligger. Min åsikt är vid en förolämpning när man söker ett jobb. Om man från en kommentar om sitt utseende eller stil vid första mötet. Vid särbehandling och när man sparkas pgr av utseende och inte sin arbetskraft. Hittade en artikel på tidningen Amelia där en tjej vid namn Malin som blir förolämpad redan vi dörren, första blicken på henne. Läs artikeln och återkom.
 
Okej, du har läs artikeln? Bra, då kan jag berätta att detta tycker jag ska vara klassat som diskriminering. Spelar ingen roll att hon har mycket acne. Vissa har acne som inte går att hindra och ska de stoppa dem från att få jobba med sitt drömjobb? Nej, de tycker jag inte. Hon kan säkert ha en massa bra tips om hur att få en bra hud. Som arbetsgivare kanske man inte vill anställa personen men den arbetsgivaren måste iaf titta på hennes meriter på vad hon kan och ge henne en chans. Åh jag blir så upprörd. Kan vara för att jag är rädd att de ska hända mig med min längd. Den ända kommentaren jag har fått är att en arbetsgivare har sagt "jaha.." och tittat upp och ned på mig. (De var nog förutmjukande tyckte jag) 

Men vad tycker ni, helt seriöst. Var är gränsen?

Lollo = Lärare?

Jag har funderat. Jag vill blir förskollärare och ska söka som de (om ni inte visste detta) men jag har funderat om jag skulle vara en grundstadielärare vad skulle jag vara för lärare. Inte vilket ämne jag skulle ha utan vad för lärningsteknik skulle jag ha. Jag vet ju vad jag har för teknik med barn men ungdomar är så annorlunda. Skulle vara en som håller mig till fakta eller skulle jag använda min kreativa sida och deras kreativa sida. Jag tror kreativitet är min starka sida. Hur skulle jag göra? Jag tror jag tar inspiration av mina två älskade teater lärare, Maggan och Ylva. Jag vill vara lika rättvisa som de var. Lika glada och öppna som de var/är. 

Jag trodde aldrig jag skulle ha intresset för att bli lärare. Att bli lärare var som att tänka att jag skulle åka till månen och bosätta mig där. Men nu, nu är de det ända jag kan tänka mig. 
 
Louice Lundberg, Lärare?

Dagens feeling